Mucsi: „A parlamentben olyan a hangnem, mint a szegedi Csillagban”

Mucsi Zoltán Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész volt a Szabad Európa Szelfi nevű podcastjának szombati vendége. Báthory Róberttel beszélgettek pandémiáról, politikáról és számos témáról.

A pandémia elejét rosszul viselte, mert bár családjál akkor elutaztak az Őrségbe, hiányzott eredeti élete. Idővel jött rá, hogy negyven éve nem volt ennyi szabadideje, amit előnyére is kovácsolhat.

Azt mondja, nemcsak azért járnak kevesebben színházba, mert nem akarnak az emberek többszáz másik közé beülni, hanem sokszor azért, mert egzisztenciálisan nem tudják, mi lesz holnap vagy holnapután.

Mucsi politikáról nemigen szeretett volna beszélgetni, aminek oka, hogy szerinte egyrészt túlzottan megosztott az ország, másrészt a közbeszéd is rossz helyzetben van, nem lehet véleményt nyilvánítani anélkül, hogy az embert rossznak bélyegezné meg valaki azért, amit gondol. Arra a kérdésre, hogy ezt el tudja-e fogadni azt mondta, kénytelen.

A politika szerinte sokkal jobban jelen van életünkben, mint kellene, az a hangnem pedig, ami a parlamentben van, hogy „hazudik”, „lop”, „aljas”, olyan mintha az ember a szegedi Csillagban lenne. Mindezen kijelentések ráadásul következmény nélkül maradnak.

A teljes interjú itt hallhatható meg.