Egy izgalmas feladat: a babaszoba berendezése (x)

A babaszoba berendezését megtervezni az egyik legizgalmasabb és legszebb feladat. Addig azonban, míg az újszülött elfoglalja az ő kis birodalmát, sok mindent kell beszerezni. Mutatjuk, mi mindenre lesz szükség a babaszobában!

Az alapok

Még a bútorok kiválasztása előtt kell gondoskodni a szoba festéséről és a padlózat lehelyezéséről is. Ez utóbbi lehetőleg laminált padló vagy parketta legyen, ugyanis a szőnyeg nehezebben tisztítható és allergiát is okozhat. A keményebb felület azért is jobb a gyerekszobában, mert ideálisabb, ha ezen tanul meg járni a baba. A kúszás-mászás idején játszószőnyeget is rakhatunk ide.

Egy tisztító festés is mindenképpen kell majd, lehetőleg lemosható festéket válasszunk, gondolva a későbbi évekre is!

A szín kiválasztásánál figyelembe vehetjük a divatot, a praktikusságot, a lényeg, hogy a mi ízlésünknek megfeleljen, hiszen az idő nagy részét ott fogjuk tölteni. Bár a csecsemők figyelmét az élénk színek magukra vonják, jobb pasztellszínt választani, mert ezzel hosszú távon is nagyon otthonossá és meghitté tudjuk varázsolni a babaszobát.

Praktikus bababútorok

Akik szeretnek előretervezni, már ebben a fázisban kiválaszthatják a bababútorokat, babaszoba-kiegészítőket is, hogy velük harmonizáló színben fessék ki a helyiséget. Érdemes már ilyenkor böngészni a bababoltok kínálatában. 

A Baby Lion szakáruház termékei között találhatók többfunkciós kiságyak, bölcsők, pelenkázók és természetesen a hozzájuk tartozó textíliák is, mint például babafészkek, ágynemű szettek és baldachinok.

A fából készült, minőségi bababútorok igazán biztonságosak és nagyon szép a kivitelük. A kiságy esetében ügyeljünk arra, hogy a rácsok legfeljebb 6 centiméter távolságra legyenek egymástól, nehogy a baba feje beszoruljon! De egy szép rácsvédővel is megóvhatjuk a csöppséget egy ilyen balesettől: ez és kiságyvédő is kapható a Baby Lion bababoltban.

A komód vagy pelenkázó mellett jó, ha van egy nagyobb szekrény is a szobában, ahol a babaruhákat, törölközőket, pelenkákat tudjuk tárolni. Legyen benne több polc, fiók: rendszerezve könnyebben megtalálunk mindent.

Egyéb babaszoba-kiegészítők

Minden szülőnek fontos, hogy a babaszoba szépen legyen berendezve, ugyanakkor mindennek meg legyen a helye, tehát praktikus és kényelmes, mutatós is legyen egyben. 

Milyen kiegészítőkkel érhetjük ezt el? Kislányok szobájában nagyon divatos most ismét a baldachin, amelynek segítségével egy kis nyugodt zugot alakíthatunk ki a kisbabának.

Nagy hasznát vehetjük a kiságyra szerelhető zsebes tárolónak is: fésű, cumisüveg, játékok, törlőkendők számára ideális. Arra jó, ha figyelünk, hogy a babatextíliák színe is harmonizáljon egymással.

Gyakori, hogy egy kanapé is helyet kap a babaszobában, ahol a kismama is tud pihenni a gyermeke mellett. Az etetéshez ez is használható, de egy szoptatós széket is betehetünk a helyiségbe.

Gondoljunk a megfelelő fényforrásokra is: éjszakánként tompított fényre lesz szükség.