Orbán szerint a járványban nincs más orvosság, csak az oltás

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt ezen a pénteken is. Téma volt többek az oltások, a nyugdíjak, valamint a migráció.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának csúcsán vagyunk, sőt talán már lefelé is jövünk, de csak akkor tudjuk ezt a hullámot minél előbb eljuttatni a végpontjához, és laposítani a következő hullám ívét, ha beoltatjuk magunkat, mert nincs más orvosság, csak az oltás jelentette ki Orbán a legújabb jelentések ismeretében azt közölte:

csökkenés tapasztalható az új fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a gépi lélegeztetésre szorulók számában.

A járványban 166-an hunytak el egy nap alatt, veszteség minden nap van, de a helyzet összességében javul. Csütörtökön 51 666 oltást vettek fel, ebből 42 453 harmadik oltás, ez karácsonykor különösen fontos, mert ha nem vagyunk beoltva, kiskarácsonyunk, ha be vagyunk, nagykarácsonyunk lesz mondta a kormányfő.

Nyugdíjak

Minden nyugdíjas biztos lehet abban, hogy 5 százalékkal emelkedik a nyugdíja januártól, emellett a következő évben teljes egészében visszaadott tizenharmadik havi nyugdíj értéke is 5 százalékkal emelkedik - jelentette be Orbán Viktor kormányfő.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a nyugdíjemelésről szóló rendelet pénteken jelenik meg a Magyar Közlönyben.

Ha van miből adni, az ember szívesen ad és a gazdaság a mögöttünk hagyott évben, és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő úgy vélte: a nyugdíjasok minden forintot számon tartanak, velük pontosan kell elszámolni, és az élettapasztalatuk szerint jól is teszik, ha pontos elszámolást követelnek a kormánytól, láttak már olyan kormányokat, amelyek nem adtak, hanem elvettek.

Bevándorlás

Egy nagy és erős, bevándorlásellenes, családbarát európai pártszövetség létrehozását nevezte a legfontosabb hosszú távú célnak a miniszterelnök. Orbán Viktor rámutatott: jelenleg kisebbségben vannak Európában, hiszen az Európai Parlamentben ülő pártok többsége támogatja a bevándorlást, és nem támogatja a családokat.

Azt akarjuk, hogy hosszú távon nemcsak a következő évben, hanem a következő évtizedekben legyen végre azon európai embereknek is döntést befolyásoló erejű hangjuk, akik legyenek franciák, németek vagy magyarok nem akarják, hogy Európából bevándorlókontinens legyen, a saját hazájukat nem akarják átalakítani bevándorlóországgá, viszont szeretnék, hogyha támogatást kapnának a családok ahhoz, hogy minél több gyermeket tudjanak felnevelni jelentette ki.

Nem alternatívak akarunk lenni, hanem győztesek. Mi akarjuk befolyásolni, sőt mi akarjuk meghatározni, hogy mi legyen Brüsszel politikája. A célunk az, hogy ez legyen Európában a legnagyobb politikai erő közölte. (via MTI)