Szürkehályog műtét magánrendelőben: tényleg megéri? (x)

Amennyiben végleges eredményt szeretnénk elérni és szeretnénk elkerülni a hosszas várakozást, úgy mindenképpen érdemes magánúton elvégeztetni a szürkehályogműtétet. 

Milyen tovább előnyökkel jár a magánrendelőben végzett szürkehályogműtét?

A magánrendelőben 25 éves szakma tapasztalattal várja pácienseit Dr. Nagymihály Attila. Nem véletlen, hogy egyre többen fordulnak magánrendelőhöz, ha szürkehályog műtétre van szükségük. A magánrendelőkben nem szükséges várakozni, hiszen már a legelső megbeszélés és egyeztetés után nagyon gyorsan ki lehet tűzni a műtét időpontját. A magánúton végzett szürkehályogműtéttel a teljes szemüvegmentesség is elérhető, emellett a két szem műtétjét pár hetes eltéréssel végzik el. A magánorvosi körülmények és a legkorszerűbb technológiák használata szintén a magánrendelés mellett szól. A műtéteknél a legmodernebb multifokális és trifokális lencséket ültetik be. Az állami rendeléseknél számíthatunk arra is a műtét után, hogy olvasószemüvegre lehet szükségünk, illetve akár több hónap várakozás is megelőzi a második szemműtétet. Az állami körülmények taglalására talán nincs is szükség, mert azt mindannyian jól ismerjük és emellé társul még a hagyományos műtéti technológia. Ha szürkehályogműtétre van szükségünk akkor mindenképpen érdemes azt magánúton elvégeztetni. 

Hogyan zajlik a műtét?

Műtét előtt egy nagyon alapos szemvizsgálatnak vetik alá a pácienseket, hiszen itt állapítják meg, hogy pontosan milyen lencse beültetése szükséges ahhoz, hogy a legjobb eredményt érhessék el. A műtétet teljes érzéstelenítésben végzik és az érzéstelenítést is szemcseppekkel oldják meg, így a teljes műtét fájdalommentes. A műtét után végleges optikai eredményt érnek el, azaz nem szükséges semmilyen szemüveget sem viselni az eljárás után. Ha már csak a szemüveg árakra gondolunk, amelyet akár évente is le kell cserélni, akkor már megéri kifizetni a magánúton végzett szürkehályogműtétet. Mivel a műtétet ambuláns beavatkozásként hajtják végre, így nagyon rövid ideig kell csak a kórházban tartózkodnunk, szinte azonnal haza is lehet menni és otthon kényelmes körülmények között lehet lábadozni. Természetesen műtét után egy ellenőrzésre mindenképpen vissza kell menni, de ez már nem okoz akkora kellemetlenséget senkinek. A műtét után gyors gyógyulás várható, amely a korszerű és minőségi műtéti technológiának köszönhető. Ha egy kockázatmentes szürkehályogműtétre vágyunk, akkor minél előbb egyeztessünk időpontot a rendelővel az első vizsgálatra, hogy ki lehessen tűzni a műtét végleges időpontját és így minél előbb véget érjenek azok a kellemetlen tünetek, amelyek a szürkehályog problémával együtt járnak. Műtét után teljesen megszűnik a homályoslátás, megszűnnek a térlátással kapcsolatos problémák, valamint a kettős látás is. Ha sikerül az időpont egyeztetés, akkor már tényleg nem kell sokat várni arra, hogy látásunk újra a régi legyen és ehhez ne kelljen egyáltalán szemüveget viselnünk.