Orbán: Minden településen lesz oltási akciónap, a harmadik oltást felvevők száma rakétasebességgel lő majd ki

A következő másfél hónapban minden településen lesz oltási akciónap – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt várja ettől, hogy a harmadik oltást felvevők száma rakétasebességgel lő majd ki. A miniszterelnök elmondta, hogy az elmúlt szűk két hétben, csütörtök estig egymillió oltást adtak be az oltási kampány során, ebből 800 ezer volt a megerősítő, harmadik oltás, míg 115 ezer első oltás történt, vagyis ennyien döntöttek úgy, hogy eddig valamilyen rejtélyes okból nem oltatták be magukat, most mégis felveszik.

Orbán Viktor értékelése szerint az emberek biztonsága jelentős mértékben nőtt az oltás miatt. A harmadik oltással vágtatunk, jól állunk, 2,6 millió embert vette fel a megerősítő oltást, ami a lakosság 27 százaléka, miközben az uniós átlag 10 százalék körül van tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, az akkori népszavazásnak köszönhetően sem kötelező kvótát nem vezettek be, sem migránsbetelepítés nem történt azóta. „Újra ezt kell tennünk gyerekeink jövője érdekében” – emelte ki. Egyáltalán nem érdekli őt, mit mondanak Brüsszelben a gyermekvédelmi törvényről, s azt sem szeretné, ha a Velencei Bizottság beleszólna abba, a magyarok hogyan neveljék gyerekeiket.

„Saját eszünk után kell menni” – jelentette ki, hozzátéve: „őrület van Európában, egy hullám, ami nem tartja tiszteletben a szülőknek azt a jogát, hogy a gyerekük emberré nevelése, ideértve a szexuális nevelést, a szülők kizárólagos joga”. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kormány egyedül nem tudja megvédeni az érdekeit, csak „ha a magyarok újra felsorakoznak mögötte”.