Saját üzletet indítana? Így kezdjen hozzá! (x)

Először is legyen egy terve!

Nem könnyű feladat saját üzletbe fogni, de annál jóval egyszerűbb, mint amilyennek elsőre gondolnánk, különösen akkor, ha mindebben segítséget is kapunk. Még mielőtt eldobnánk a tollat, számítógépes egeret a kezünkből, mert azonnal bele is vágnánk, először inkább vegyünk egy mély lélegzetet!

Az előbbiekkel arra próbáltunk utalni, hogy mielőtt minden felrúgnánk, először gondoljuk át, pontosan mi is az, amit szeretnénk. Mi az a zsebünkben lévő üzleti terv, ami várhatóan nagy érdeklődést vált majd ki a piacon? Fontos, hogy felmérjük a ránk váró gazdasági helyzetet, a jövőbeli esélyeinket, ha pedig ezek után is úgy látjuk, érdemes, akkor kezdjünk bele! Egy üzleti tervvel a zsebünkben, illetve az adótanácsadó segítségével megalkotott elképzeléssel, hogy milyen cégformában valósítanánk meg mindezeket, a https://logoszcegcsoport.hu/szekhelyszolgaltatas oldal támogatást nyújthat, hogy ne legyen olyan nehéz az indulás, de persze akár már a kezdeti lépésekben is számíthatunk a munkatársainak segítségére. A cégcsoport országszerte segít megvalósítani a cégalapítást, a vállalkozás indítását, csak Budapesten 13 irodában van erre lehetőségünk.

Magyarországon minden cégnek szüksége van egy székhelyre, azaz egy bejegyzett irodaként funkcionáló helyre, ahova a postaküldemények érkeznek, illetve ahol a cég hivatalos iratait tarthatják. Székhely csak olyan ingatlan lehet, ami a cég tulajdonában áll, illetve ami bérleményként érvényes szerződéssel rendelkezik és használható erre a célra. Abban az esetben, amikor nem rendelkezünk ilyen ingatlannal, akkor a székhelyszolgáltatás nyújt megoldást. A havidíjért igényelhető szolgáltatás némileg összetettebb, hiszen a küldemények átvétele mellett a cég biztosítja egy postafiók bérlését, bélyegzőt és cégtáblát – amikkel szintén rendelkeznünk kell –, de a cég képviseletét is a hivatalos szervek előtt. A hivatalos leveleinket online továbbítják, de a postai küldeményekről is nyilvántartást vezetnek, azaz minden a székhellyel kapcsolatos feladatot elvégeznek helyettünk a székhelyszolgáltatás igénybevételével.