Miért váltsunk padlófűtésre? (x)

Hatékony, gazdaságos és esztétikus, de ha ez nem volna elég, tovább is van!

Amikor beköszöntenek az első fagyok, sokakban elkezd motoszkálni a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha három réteg zokni és papucs nélkül is járhatna az otthonában anélkül, hogy a lábai teljesen lefagynának. Erről rögtön eszünkbe jut, hogy micsoda luxus, amikor valakinek padlófűtése van, amin akár télen is lehet mezítláb mászkálni. Ezzel csak egyetlen „gond” van, mégpedig az, hogy a padlófűtés manapság már nem számít luxusnak, sőt.

Valójában bele sem gondolunk, pedig jóval nagyobb luxusnak számít, ha egy régebbi, esetleg elavult fűtési rendszerrel akarunk minden nap megfelelő hőmérsékletűre fűteni egy rosszul szigetelt lakást. A padlófűtés ma már több változatban is kivitelezhető: amennyiben építkezünk, illetve felújítunk, akkor a legjobb választás a harmadik generációs fűtőfólia, de dönthetünk az utólagosan telepíthető fűtőszőnyeg mellett is.

A fűtőfilm vagy fűtőfólia egy olyan korszerű megoldás, aminek telepítési költsége is nagyon barátságos, ahogy az egyedi tulajdonságai szintén. A fűtőfólia ugyanis egyenletes és nagyon kellemes hőelosztást biztosít, és mivel az infrasugárral melegít, jóval hatékonyabb fűtési eljárással lesz dolgunk, mint a hagyományos gázfűtés vagy padlófűtés esetében. Nem kell attól tartanunk, hogy túl forró vagy túl hideg területek keletkeznének, az önszabályozós tulajdonságok révén egyenletes hőelosztással találkozhatunk, ami nagyobb nyomás hatására sem fűt túl. Vizes és száraz helyiségekben is használhatjuk, azzal a tudattal, hogy a levegő minőségét is bizonyítottan javítja. A levegő tehát nem válik szárazzá, ellenben a falakból a vizesedést felszámolja, ahogy az ebből adódó penészedéssel sem lesz gondunk a rendszer használatával.

Utólagos korszerűsítés esetén a lehető legideálisabb a fűtőszőnyeg, ez padlófűtés változata akár kiegészítő,akár teljes fűtési rendszerként is megállja a helyét. Az elektromos fűtések használata egy jól szigetelt, újabb lakásban ma már nem jelent extra magas kiadást. A fűtőszőnyeg egy könnyen szabályozható, távolról is irányítható, egyenletes meleget biztosító, maximálisan személyre szabható rendszer, amin a termosztáttal a különböző helyiségekben eltérő hőmérsékletet állíthatunk be.