Müller Cecília: Megjelent a delta plusz Magyarországon

A delta variáns dominál Magyarországon, de kimutatták már a delta plusz jelenlétét is – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Müller a delta plusz variáns megjelenésére azt mondta, „a vírusnak egy rendkívül fertőző, gyorsan fertőző formájával állunk szemben”. „Már a tünetek megjelenését megelőző két napban is fertőzhet a koronavírusos személy. Az a tapasztalat, hogy az egy háztartásban élők nagy eséllyel megfertőződnek” – hangzott el a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Elmondta, még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás, majd reklámozta egy kicsit a jövő héten induló oltási akcióhetet, amiről mi is írtunk:

„Kórházaink telítődnek, a napi fertőzöttek száma is jelentősen növekszik. Igazából nem is értem, mi az, amivel szembesülniük kellene azoknak, akik nem élnek a védőoltás lehetőségével” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Nem kell időpont vagy regisztráció, bárki kaphat oltást jövőhéten – itt van a szegedi oltópontok listája

A kormány november 22–28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon. György István azt mondta, az összes kórházban, 101 intézményben várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Nem kell sem időpontot foglalni, sem előzetesen regisztrálni.