Novák Katalin bejelentette: már februárban küldik a 13. havi nyugdíjat

Már biztos, hogy 2022 februárjában teljes 13. havi nyugdíjat kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – mondta Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebookra feltöltött videójában.

Jövő februárban 2,5 millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember kapja meg a 13. havi teljes nyugdíjat, ami azt jelenti, hogy az özvegyi nyugdíjra jogosultak, a rokkantsági ellátásban részesülők vagy az árvaellátást kapók is hozzájuthatnak majd az összeghez. Eredetileg az volt a terv, hogy 2024-től kaptak volna teljes havi plusznyugdíjat a nyugdíjasok, ez lett előrehozva.

„Bízunk benne, hogy ezen keresztül is érzik idős honfitársaink az irántuk való megbecsülésünket, ezzel is ezt szeretnénk kifejezni” – fogalmazott a videóban Novák. Pont egy hete épp arról beszélt, hogy januártól a minimálbér 200 ezer forintra emelésével a családtámogatások összege is nő.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Novák Katalin bejelentette a családtámogatások összegének emelését a választásokra

Novák Katalin szegedi származású családügyi miniszter Facebookon jelentette be, hogy januártól a minimálbér 200 ezer forintra emelésével a családtámogatások összege is nő.