Ne féljünk a nappali berendezésétől!

Ha most felmerül bennünk a kérdés, hogy miért is tennénk? – érdemes tovább olvasni!

A nappali az otthonunk egyik legforgalmasabb helyisége, ahol az időnk javát töltjük, ahol kikapcsolódunk, ahol pihenünk. Itt fogadjuk a vendégeinket, itt zajlanak a családi események. Éppen ezért ez a lakás egyik központi része, aminek különös jelentőséget társítunk, még akkor is, amikor az összes többi – konyha és hálószoba – pont ugyanígy fontos. A nagy lendület viszont sokszor elhal, amikor a megvalósításra kerül a sor. Nem kell megijedni mégsem, néhány dologra odafigyelve nagyszerű végeredményt kapunk majd.

Az ülőgarnitúra a szoba egyik leginkább szem előtt lévő bútora. Helyezzünk rá kellő hangsúlyt, válasszunk olyan darabot, ami illik az életmódunkhoz, de személyiségünket is kifejezi. Utóbbit a színek és formák segítségével, előbbit a kárpitozással és a mérettel, elhelyezéssel oldhatjuk meg. Célszerű hosszabb távra tervezni, olyat válasszunk, amit évekig használhatunk majd. Amikor azt mondjuk, hogy az életmódunknak megfelelő darabot keressünk, azt úgy értjük: a gyerekek mellé hasznos a vízlepergető kárpitozás, elegáns otthoni irodánkba egy műbőr, esetleg bőr ülőgarnitúra, de ha a hobbink sorozatokat nézni, akkor akár egy modern kialakítású USB- töltővel is ellátott bútor a legpraktikusabb, hogy még a telefonunk töltése is kéznél megoldható legyen.

Nyilvánvalóan nem elhanyagolható az sem, hogy mekkora tér áll rendelkezésünkre, nem szép és közel sem praktikus egy nagyobb méretű bútorral kitölteni az egész szobát. De visszatérve a nappalira. Fókuszáljunk arra, hogy mivel töltjük az időnket ebben a szobában. Ha többnyire olvasunk, egy kényelmes fotel vagy hintaszék jól jön majd a könyvespolcok mellett, de ha a házi mozira szavazunk, akkor figyeljünk arra, hogy legyen kis asztalkánk, amire a távirányítót, telefont, az esetleges nassolnivalókat tesszük. 

Díszítsük a szobát fényképekkel, festményekkel, egyéb dekorációs kellékekkel. Ahogy például a hálószobában a családunkról készült fotók nincsenek szerencsés helyen, addig például a nappali ideális a számukra.