Márki-Zay Péter és Orbán Viktor szinte ugyanott mond beszédet október 23-án

A szerdai megbeszélésen az ellenzéki vezetők arról is megállapodtak, hogy egy közös listát állítanak 2022. tavaszán az országgyűlési választásokra. Az együttműködés keretében a DK, a Jobbik, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom közös nagygyűlést tart október 23-án 16 órától Budapesten. Az Egységben a szabad Magyarországért rendezvényt az Andrássy út – Dózsa György utca sarkára szervezik meg.

Az ellenzék tehát délután négytől tartja a közös megemlékezését, közben lesz egy Békemenet is. Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál mondja el ünnepi beszédét 15.30-kor. Ez konkrétan azt jelenti, hogy

az Andrássy út egyik végében megnézhetjük Orbánt, majd a másik végében Márki-Zayt.

Márki-Zay Péter közös miniszterelnök-jelölt vezetésével készül el az ellenzék kormányprogramja, amelyhez a Közös Alap programot használják fel – ebben az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt és a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán állapodtak meg. Arról is döntöttek, hogy egy közös ellenzéki választási listát állítanak 2022. tavaszán, valamint közös rendezvényen emlékeznek a szabadság hőseire október 23-án Budapesten. 

A pártelnöki találkozón áttekintették az előválasztást, és elfogadták annak eredményét, amellyel hivatalosan is lezárult a folyamat, ezzel párhuzamosan lezárták a vitás kérdéseket is. Külön kiemelték az előválasztásban résztvevő aktivisták munkáját, és köszönetüket fejezték ki. Az előválasztás két fordulójában a választók arról döntöttek, hogy ki legyen a fideszes jelöltek ellenzéki kihívója a 106 egyéni választókerületben, és ki legyen az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.