A Fidelitas szerint Márki-Zay Péter és Nicolae Ceaușescu baloldali ikertornyok

A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas Facebookon posztolt egy montázst arról, ahogy bal oldalt Nicolae Ceaușescu, míg jobbra tőle Márki-Zay Péter ül. A póz ugyanaz, meg azért fekete-fehéresítették is, hogy minden klappoljon, mivel mindketten öltönyben ülnek és majdnem ugyanarra néznek.

„Baloldali ikertornyok. Kommentár nélkül” – írták a képhez. Azt nem tudni, hogy ezt a propagandisták manuálisan találták így meg, vagy mesterséges intelligencia segítségével szűrték át a világhálót, de erre tényleg nincsenek szavak.

A 444.hu vette észre korábban azt, amit Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének vezetője mondott a HírTV Sajtóklub című műsorában: „Szerintem senkinek nem érdeke, hogy most pár héten belül leszedje ezt a figurát a sakktábláról, sem a Fidesznek, sem Gyurcsányéknak, hagyják, hadd fussa ki magát.”

„Azt azért ne felejtsük el, hogy igazából egyik oldal sem támadta még. A kormány vagy a Fidesz kommunikációja gyakorlatilag eddig nem foglalkozott Márki-Zayjal. Márpedig tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy normális, jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni. Az azért tud hatni. Ott van Karácsony Gergely példája” – fejtette ki.

Ezek szerint elkezdhettek kígyót-békát zúdítani Marki-Zay Péterre, az ellenzéki előválasztás győztes miniszterelnök-jelöltjére, aki Orbán Viktor kihívója lesz 2022-ben, miután Lázár Jánost már legyőzte Hódmezővásárhelyen.