118 ezren szavaztak az utolsó napon, vasárnap késő este lehet eredmény

Több mint 118 ezren szavaztak szombaton az előválasztáson: sátorban 88 380 fő, neten pedig 30 035 fő. Összesen tehát 118.415 választópolgár szavazott szombaton arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a kihívó jelölt – írja az Országos Előválasztási Bizottság.

Az országos előválasztás történetében a szombati részévteli adatok minden eddigit megdöntöttek. Az összesített részvétel a második fordulóban így 662 016 főre nőtt, ami magasabb volt az első fordulónál. A második forduló nemcsak a napi részvételi adatokban döntött rekordot, hiszen az elmúlt egy hétben 219 991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online.

A végleges, teljes adat némiképp eltérhet az eddig naponta közölt adatok összegétől; ennek oka, hogy a napi online adatok statisztikai célú zárása 22 óra körül történt, így néhány, a zárás és éjfél között leadott szavazat csak a most összesített részvételi adatokban jelent meg.

Az előválasztás ezennel véget ért.

Mind az Országos Előválasztási Bizottság, mind a szervező és résztvevő pártok, valamint civil szervezetek örömmel látták, hogy a magyar emberek ismét aktív részesei voltak a közéletnek, részvételüket köszönik szépen. Hálásak továbbá az előválasztás lebonyolításában közreműködő munkatársaknak, aktivistáknak, szavazóbiztosoknak és operátoroknak áldozatos, kemény munkájáért. A szavazatokat ma reggel kezdték el számolni, az eredményeket a nap folyamán az OEVB delegáltjai jelentik majd be, a végeredményről pedig sajtótájékoztató keretében számolnak majd be várhatóan késő este.