Ma nulla fok körül alakult a reggel Szegeden, jövő héten ismét jön a meleg

Hideg reggellel indult a péntek, már nem csak a hegyekben, völgyes tájakon, hanem síkvidéken is gyenge fagy köszöntött be – írja az Időkép. Többek között Szegeden 0 fok körül alakult reggel a hőmérséklet. Deres tereptárgyak, fagyott szélvédők hozhatják meg a téli reggelek hangulatát. Csongrád-Csanád megyében kevesebb helyen, azt leszámítva viszont szinte mindenhol előfordulhat köd, ahová fagyot is várunk.

Szombaton egy hidegfront érkezése és az élénk szél miatt csak néhol, majd vasárnap újra több helyen számíthatunk ködre. A kevésbé felhős tájakon ezeken a napokon is előfordulhat gyenge fagy. Hétvégétől fordul a kocka, az eddigi északias irányítást nyugati, délnyugati áramlás váltja fel, az Atlanti-óceán fölött ugyanis megerősödik a ciklontevékenység, egyre melegebb légtömegek érkeznek kontinensük fölé.

Hétvégén a hideg, többfelé párás, ködös, helyenként gyengén fagyos hajnalokat követően napközben sok lesz a napsütés, a maximumok pedig 15 fok körül, vasárnap inkább már kevéssel 15 fok fölött alakulnak. A jövő héten aztán száraz, egyre melegebb levegő ér el minket.

A hét közepére egyre többfelé elérjük a 20 fokot.

A hajnalok kissé enyhülnek, de továbbra is fagyosak lesznek, délutánonként egyre nagyobb területen eléri, vagy meg is haladja a csúcshőmérséklet a 20 fokot.