Csütörtökön is közel 100 ezren voksoltak, hajszál híján megdőlt a rekord

Közel 96 ezren vettek részt csütörtökön az előválasztáson – tájékoztatott az Országos Előválasztási Bizottság.

A szerda esti, remek nézettséget produkáló miniszterelnök-jelölti új lendületet adhatott az ellenzéki választópolgároknak, mert csütörtökön hajszál híján megdőlt a napi részvételi rekord – magyarázzák. A nap pontos adatai az alábbiak szerint alakultak:

  • Sátorban megjelent: 75 475 fő.
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 20 233 fő.

Összesen tehát 95 708 polgár voksolt csütörtökön arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022-es országgyűlési választások közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltje. Ez az eddigi második legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Az összesített részvétel öt nap után 441 589 fő. Az új szavazók száma is tovább nőtt. Már több mint 127 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 760 ezer választópolgár élt az előválasztáson a szavazójogával.

Az előválasztás október 16-án, szombaton ér véget. A szavazatokat október 17-én, vasárnap fogják Budapesten megszámolni a civil és pártos aktivisták közösen. A végeredményt várhatóan vasárnap késő éjjel jelenti be az OEVB.