Vészjósló, ahogy Kásler szép csendben, azonnal visszarendelte a rezidenseket az intenzívre

Október hatodikán küldött utasítást Kásler Miklós EMMI-miniszter a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményeknek, amelyben az „elsődleges képzőhelyként megjelölt egészségügyi intézménybe” rendelte vissza az aneszteziológia és intenzív terápia szakképzésben foglalkoztatott rezidenseket és szakorvosjelölteket – vette észre a 444.hu.

Ez azért vészjósló, mert a gyakorlatban azt jelenti, a rezidenseknek azonnali hatállyal vissza kell térniük az intenzív osztályokra a külsős gyakorlatról, az utasítás a szignózás másnapjától, tehát október hetedikétől van érvényben. Ami azzal együtt, hogy a kormány továbbra sem hoz más intézkedéseket (például maszkhordás), miközben egy járvány során alkalmazott intézkedést szép csendben meghoz a kórházakra vonatkozóan, furcsán hat.

Egyik ekletáns példája ennek az SZTE klinikai intézményeiben, mondhatni egyik napról a másikra hozott szigorítás a maszkhordásról. Amíg a sajtóban meg nem jelent, sokan csak egy kiragasztott papírfecniből értesültek erről. Ráadásul az intézménybe tervezhető fogászati ellátásokra, a rehabilitációs ellátásokra, valamint a tervezhető invazív beavatkozásra érkező 6 évnél idősebb betegeknek, továbbá a kísérőknek és a látogatóknak rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással, vagy a belépést megelőző 48 órán belüli mintavételből származó, negatív eredményű PCR teszttel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Szerdától a textil és design maszkok nem használhatók az SZTE klinikai intézményeiben

Október 6-án megváltozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ intézményeibe történő belépés szabályozása.