Környezetvédelmi vitán csap össze Dobrev és Márki-Zay

A Greenpeace Magyarország a HVG-vel partnerségben beszélgetést szervez napjaink legégetőbb környezetvédelmi kérdéseiről az ellenzéki előválasztás második fordulójában részt vevő miniszterelnök-jelöltekkel, Dobrev Klárával és Márki-Zay Péterrel.

A két jelölt részvételével zajló élő beszélgetés moderátora Gergely Márton, a HVG főszerkesztője lesz. Az esemény október 14-én, csütörtökön 19.00 órakor lesz a HVG székházában. A beszélgetést élőben közvetíti a HVG és a Greenpeace Facebook-oldala, valamint a hvg.hu.

A Greenpeace szerint 2030-ig van időnk arra, hogy érdemben változtassunk, ha el akarjuk kerülni a környezeti válságok legsúlyosabb következményeit. A következő választásokon győztes erő ezen időszak felében fog kormányozni. A 2022-as választáson induló miniszterelnök-jelöltektől – beleértve a jelenlegi miniszterelnököt is – a Greenpeace Magyarország augusztus 31-ig kérte, hogy küldjék el zöld programjukat. Ennek alapján a környezetvédő szervezet nyilvánosságra hozta a jelöltek zöld programjainak összehasonlító értékelését. A beérkezett anyagok alapján azonban egyelőre nem láthatóak a jelöltek részletes elképzelései a környezet- és természetvédelemről.

A csütörtök esti beszélgetésen, az előválasztás második fordulójának finisében mindkét ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek alkalma lesz arra, hogy nyilvános eseményen mondja el a választóknak: kormányra kerülése esetén mit tenne a klíma- és ökológiai válság megfékezéséért, Magyarország lakosságának és természeti értékeinek védelméért.

Időpont: 2021. október 14. 19–20 óra
Helyszín: https://www.facebook.com/events/833794143964694