Karácsony ma reggeli posztjában a Partizánba hívta vitázni Márki-Zayt és Dobrevet

Előrehozott kormányfőjelölti vitát javasolt Karácsony Gergely csütörtök reggeli Facebook-posztjában. Szerinte a vasárnap induló második forduló előtt, már szombaton meg kellene tartani a vitát, mert a már leszervezett RTL-es vita október 13-án már túl későn lenne. A főpolgármester szerint valódi vita kell, ezért szombaton, bárhol, bármilyen feltételek mellett kész kihívni Dobrev Klárával és Márki-Zay Péterrel.

„Az előválasztásnak arról kellene szólnia, hogy a politikusoknak milyen jövőképet kellene kínálniuk, végre arról kellene szólnia a politikának, hogy hogyan fogunk jobban élni ebben az országban. Sajnálom, hogy az elmúlt néhány napban keveset beszéltünk erről” – mondta. Karácsony közvélemény-kutatóként is dolgozott. Mint jelezte, „a politikusok, akik közvélemény-kutatásokból akarják kiolvasni, hogy mi a helyes és mi helytelen, azok el fognak bukni”, mert „nincs belső iránytűjük ahhoz, hogy meghozzák a szükséges döntéseket”. Ezzel Márki-Zaynak szúrhatott oda a tegnapi események miatt.

„Ne fullasszuk bele a politikai vitát ezekbe a butaságokba, hogy ki éppen melyik közvélemény-kutatásban hol áll, hiszen az egyik ezt mondja, a másik azt mondja. Úgyis ti fogtok dönteni erről” – jelezte. Posztja alatt Karácsony azt kommentelte: „Legyen minél több vita! Igen, lesz az RTL-en, de mi tartja vissza az ellenzéki miniszterelnök-jelölteket, hogy legyen például a Partizánban is? Engem semmi. Legyen minél több vita, hogy a választók felelősen tudjanak dönteni.”