Puzsér kérleli Márki-Zayt, hogy ne hallgasson a betegesen hazudozó Karácsony cukrozott mézbe mártott ígéreteire

Puzsér Róbert erős üzenetet küldött Márki-Zay Péter felé legújabb posztjában, kérlelve őt, hogy ne lépjen vissza Karácsony Gergely javára. Posztjában gratulál az elért eredményekhez, aztán arra tért ki, hogy mindez nagyságrendekkel kisebb erőforrásból érte el. Szerinte ezért ez történelmi lehetőség a vásárhelyi polgármesternek és az ellenzéknek is, amikor Gyurcsány Ferenc feleségével és Gyurcsány Ferenc egykori beszédírójával áll szemben, képviselve azt az erkölcsi forradalmat, ami szerinte az ellenzékváltáshoz, a kormányváltáshoz, és a rendszerváltáshoz egyaránt nélkülözhetetlen.

„Kérlek, ne engedj a külső nyomásnak! Kérlek, ne hallgass a betegesen hazudozó Karácsony Gergely cukrozott mézbe mártott ígéreteire. Jusson eszedbe Tóth Csaba, akinek valamennyi gazemberségét fedezte, hogy aztán hátba döfje a kampány hajrájában. Jelzem neked, Péter, hogy te még ennyi kíméletre sem számíthatsz, hisz Karácsony Gergelyhez sem bűntársi kötelék, sem a Szocialista Párt hálózata nem fűz” – üzente a publicista. „Itt az ideje annak, hogy ezúttal ez a falánk, mindent is magának akaró, telhetetlen kölyök lépjen vissza” – írta még több jelzőt dobva a budapesti főpolgármesterre.

Puzsér szerint Márki-Zay a „rendszerellenzék jelöltje”, akire „nem számít a Fidesz”, aki „nem alkuszik meg Orbán Viktorral”, a leváltásának az „egyetlen szabad szemmel látható esélye”. Majd elkezdi sorolni, hogy mi lenne, ha mégis visszalépne a vásárhelyi polgármester:

  • megint a kisebbik rossz győz,
  • hitelesíti azt, hogy a „2010 előtti elit zöld és rendszerkritikus alternatívának hazudva magát tovább bitorolja a kihívói pozíciót”,
  • elárulja és kiszolgáltatja „Orbán Viktor háztáji ellenzékének” mindazon választóit, akik az ő személyétől „a politika morális megújítását remélik”,
  • ezek az állampolgárok nem lesznek mind Karácsony Gergely szavazói.

„A többségüket soha nem tudod rávenni arra, hogy Tóth Csaba bűntársát válasszák” – fejtette ki Puzsér. Ezután érvekkel próbálja marasztalni Márki-Zayt pozíciójának megtartásához, mintegy a centrumból, azaz középről megszólítva őt. Kéri, hogy ne lépjen vissza Orbán saját maga által tenyésztett ellenfele, azaz Karácsony javára. „Ezek életed legfontosabb napjai. Most egy lelki árbócrúdhoz kell kötöznöd magad, hogy ellen bírj állni a szirének énekének. Mi itt középen nagyon bízunk benned” – zárta posztját.