Jakab Péter: ellenzéki előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje videóban köszönt el az előválasztástól.

A politikus elmondta: „Bármelyikőjük is fog győzni, teljes mellszélességgel fogom támogatni a kormányváltásért vízott küzdelemben.” Az általa elért negyedik helyezés pedig azt üzeni neki, hogy „sokat kell még dolgoznunk a kormányváltásért”. Szerinte a továbbjutók kivétel nélkül Budapesten és a nagyvárosokban erősek, „ahol már eddig is az ellenzéknek állt a zászló”.

Úgy érzi, rá maradt az a feladat, hogy csatába hívja azokat a kistelepüléseket, kisvárosokat és falvakat, ahol még mindig a Fidesz az erős és ahol az előválasztást a legnehezebb volt megszervezni. „A kormányt csak akkor tudjuk ugyanis leváltani, ha növeljük az ellenzéki szavazók számát, és meggyőződésem, hogy ez sikerült. Még akkor is, ha ezért most nekem kellett talán a legnagyobb árat fizetni, hiszen nem jutottam be a második fordulóba” - .

Őt nem a pozíciók érdeklik, hanem az, hogy az ellenzéki összefogás együtt maradjon. A többi jelöltnek azt üzente: „Ellenzéki előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet nyerni.”