Megőrült a város a Cédrus Liget terveit látva. De tényleg olyan jó lesz?

“Megőrült a város a Cédrus Liget terveit látva. De tényleg olyan jó lesz?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Sokkal jobban illene ide stílusában valami hasonló, mint Bécsben Hundertwasser házai. Zöld felület ott is van a házakon,és mint látható, évtizedek óta jól működik – ha jól csinálják.

  2. Teljesen egyetértek a városképpel kapcsolatos aggodalmakkal. A élő/zöld terület házon történő használat pedig a tervezőasztalon fantasztikusan néz ki, de a valóságban a legritkább esetben tud ez tartósan fennmaradni 😦 Képzeljük el a területet télen vagy nyáron a zöldek nélkül, egy futurisztikus betonlakótelepet kapunk. Olyannyira illik bele a városképbe mint a Nagyáruház, ami a régi központilag irányított építészet hatalmas kudarca és Szeged belvárosának szégyenfoltja. Mi köze van Szegednek a cédrushoz úgy általában? 🙂 Sajnos a többség ráharapott a marketing csalira és ennek szól a nagy lelkesedés. Vannak fejlesztések Szegeden amik tiszteletben tartják a városképet és a hagyományokat például a textil gyári terület felújítása (British Petrol irodaház). Szeged sajátos városképe egyedülálló amelynek védelme közös ügy.

  3. Érdekes. A zöldesítésre viszont NAGYON kíváncsi leszek. Ennek a megfelelő kivitelezése nélkül nem is kaphatna majd az egész használatba vételi engedélyt. Viszont a lakóépületen belüli zöldfelületi kialakítás nagyon komoly szaktudást igényel!! A látványtervek szépek (nekem). De a valóságban vajon hogy fog festeni az egész, mondjuk 5-8 évvel a befejezés és növénytelepítés után??? És persze akkor majd mindenki már csak mossa kezeit… Sajnos rossz előérzeteim vannak. Ezt csak úgy lehet elkerülni, ha valami rettentő brutális kötbér lenne a nem megfelelő zöldesítés vagy mondjuk a növények X éven belüli kipusztulása esetére (nem az elültetés a lényeg, hanem hogy utána az megmaradjon és felnőjön). A növények nélkül ugyanis az egész kicsit olyan lesz, mint Csernobil…

  4. Végre egy merész, jövőbe tekintő beruházás. Szegednek nagyon kell, mintha éledezne a város beruházások terén.

Véleményed van? Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s