Elbontották a Mentőállomás előtti bringaút aszfaltját – újra kockaköves

“Elbontották a Mentőállomás előtti bringaút aszfaltját – újra kockaköves” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A történeti hűség kedvéért, pár megjegyzés:
  1.) “Eredetileg” a laktanya kijáratában lévő macskakövek simára voltak kopva. A kocsiszín ajtói szerinti nyomvonalakon meg voltak süllyedve, de keresztül bringázva rajtuk alig zötyögött a kerékpáros, inkább csak lágyan hullámzott. Ezt az állapotot védte a műemlékvédelem.
  2.) A gyalog-kerékpárút kialakításakor nyúltak hozzá a macskakövekhez. A kivitelező elkezdte konkrétan felszedni, valószínűleg ki akarták aszfaltozni a helyét, de a munka derekánál le lett állítva a dolog. Valószínűleg akkorra gyúlt fény valaki fejében, hogy azt nem szabadna, mert védett műemlék része.
  3.) A köveket visszapakolták úgy hogy kiegyengették alatta az alapot és össze-visszaforgatták azokat, így a kapott felület szinte járhatatlanná vált babakocsival, bicajjal, stb…
  4.) A hülyeséget tetézték is még azzal, hogy a téves direktíva miatt kihelyeztek mindkét irányból egy-egy macisajtot (“Elsőbbségadás kötelező!” táblát) és mindkét irányba került szép sárga stopvonal is, “Vigyázat mentő!” feliratokkal.
  Nos, aki csak kicsit is szegedi az tudja, hogy azokon a kapukon soha az életben nem hajtott ki mentő autó, ugyanis a rohamkocsik csak a Szilágyi utcai kaput használják.

  A tavaly decemberi aszfaltozást kb. ez a pár dolog előzte meg.
  Már csak az a kérdés, hogy ki ennek a folyamatnak a felelőse és hogy mikor fogja ennek a “játszadozásának” a költségét befizetni a közös kasszába? Illetve, mikorra fogja reparálni a helyzetet, mert a kerékpárosoknak ez most ismét elfogadhatatlan és balesetveszélyes. 😦

  1. Kedves András!

   Köszi az infót, jó tudni az egész sztorit. Bicajjal járok én is, de csak mióta már járhatatlan, az eredeti állapotot nem láttam már.
   Pár rendes mesterember rövid idő alatt gyönyörűen újra tudná kövezni a szakaszt. Nem lenne érdemes javasolni az Önkormányzatnál?

Véleményed van? Szólj hozzá!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s