Zseniális videóban mutatja be a szegedi magaséletet az MTÜ

Olyan klassz videót rakott össze a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogyha most épp nem Csongrád-Csanád megyében lennék, minden bizonnyal kedvem támadna idejönni. Nem is tudom láttam-e már hasonlóan magas minőségű anyagot a térségről. A kétperces kisfilmben annyi mindent bemutatnak, hogy abba felesleges is belekezdenem. Egész életérzéseket akarnak áthozni benne, a fiatal szerelmes pártól a frissen végzett egyetemistákon át egészen a kedvesarcú öreg néniig, aki egy pillantás erejéig minimum fél évszázaddal repíti vissza a nézőt.

Van persze néhány meglehetősen életidegen jelenet, például amikor egy fiatal társaság költi idejét a Laposon, és egyiük egy tökéletes turis ingben, az éppen kifogott pontyot hordja körbe, majd amikor az egyik lány orra alá tolja azt, a reakció egy kellemes kacagás, és nem az ilyenkor várt vidd már innen a szarodat, Tamás!, de ettől még nem lesz rossz a film. Inkább azt mutatja, milyennek kellene lennie egy idealisztikus szerda délutánnak.

Zenéstől, operatőri munkástól kezdve ez egy remekmű, egészen elképesztő hogy eddig csak 78-an látták:

Csodás Magyarország: Szeged

Magyarország a csodák forrása Producer: Méray Levente Rendező: Horváth Andrea Operatőr: Bernáth Milán Zeneszerző: Genser András Vágó: Kővári Szabolcs