VVL: garanciát várunk, hogy nem ültetnek Vidnyászkykat meg Lázár Jánosokat a nyakunkba

A 2020-as szegedi SZFE-szimpatizáns tüntetéseket szervező egyetemi polgári csoportosulás, a Veritas Virtus Libertas is reagált a Szegedi Tudományegyetem esetleges alapítványba kerüléséről.

Facebook-posztjukban azt írják, a névváltoztatási kampány alatt már sejtették, hogy ez várható lesz, ugyanakkor nem beszéltek róla sokat, mert valami halvány remény élt bennük, hogy ennyire mégsem elvakult az egyetem vezetése.

Tegnap ők, holnap mi felirattal és egy SZFE-SZTE átkötéssel posztolt közleményükben arról is ígéretet tesznek, hogy nem fogják hagyni, hogy ez végbe menjen. Mint fogalmaznak, „ahogy ősszel, úgy akármi jön, most is meg fogunk mozgatni minden követ – a Szenátusban és azon kívül, az EHÖK-kel vagy nélküle. Minden jogunkkal élni fogunk, amit az egyetemi SZMSZ biztosít polgárainak”.

Hirdetés

„Minden érvre, minden tervre, minden ígéretre, minden körülményre és legfőképp garanciákra kíváncsiak vagyunk. Garanciákra, hogy nem Vidnyászkykat meg Lázár Jánosokat ültetnek a nyakunkba, hogy a pislákoló egyetemi demokráciánkat nem váltják 30 ezüstért kuratóriumi kamarillára” – írják.

Vidnyászkyka Attila nevével ugye a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, Lázár Jánoséval pedig a Szent István Egyetemre utalnak.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.