Visszatér a négy éve megszűnt Metropol újság

Megújult, modern külsővel és tartalommal idén szeptembertől négy év szünet után újraindul az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Metropol – áll a számtalan kormányzati sajtóorgánumot tömörítő Mediaworks honlapján megjelent közleményben, melyet a 444 vett észre.

A közlemény szerint a Mediaworks Hungary Zrt. kiadásában minden hétköznap 24 oldalon jelenik majd meg az ingyenes újság, ami „továbbra is a városlakók, a közlekedő tömeg lapja lesz”, de a szokásos utcai terjesztésen túl az eddigieknél nagyobb elérést biztosítva bevásárlóközpontokban és egyéb hálózatokban is hozzáférhetővé teszik. Arról egyelőre nem tudni, hogy vidéken, így Szegeden is elérhető lesz-e a lap, mint korábban is volt. A városban például a Centrum Áruház sarkában osztogatták azt minden reggel.

„Megbízható és praktikus” – a szerkesztőség ebben a szlogenben kívánja kifejezni a lap lényegét. A print kiadás mellett a Metropol online formában „globális mindentudó”-ként is életre kel. A Metropol főszerkesztője Simon László, aki 18 éven át dolgozott a korábbi lapnál, szerkesztőként és vezető szerkesztőként.

Arról, hogy a lapot Szegedre is visszahozzák-e majd, levélben kerestük a Mediaworksöt.