Visszalép Bartha László, három kihívója maradt Botkának

A mai nappal lemondott jelöltségéről az öt polgármesterjelölt egyike, Bartha László. Bartha sajtóközleményt adott ki, melyben azt írja, azért lép vissza, mert szerinte ezzel nagyobb esély van Botka László leváltására.

Az 1998 és 2002 között a Fidesz színeiben a várost vezető Bartha vezette Tisza Koalíció ettől függetlenül megméretteti magát 18 jelölttel. Ettől akkor állnak csak el, ha valaki átveszi programjukat, mely a munkahely, család, biztonság címszavakkal fut.

„A Tisza Koalíció – a közgyűlési többség megszerzése érdekében – nyitott a választási együttműködésre más szervezetekkel, amennyiben azok elfogadják a Tisza Koalíció fent jelzett programját és céljait, illetve azok megvalósításában tényleges akarattal, lehetőségekkel és eszközökkel rendelkeznek” – írják, kiegészítve azzal, hogy ha ez nem jön létre, indul a 18 jelölt.

„Jelenleg négy ellenjelöltje is van a regnáló polgármesternek. Ez a helyzet nyilvánvalóan a baloldali politikai vezetés fennmaradásának kedvez” – fogalmaz Bartha, majd folytatja, „hogy a változást elősegítsük és ennek esélyét növeljük – a Tisza Koalíció elnökségének egyhangú döntése értelmében 2019. október 10. napjával  Dr. Bartha László a polgármester-jelöltségtől visszalép ”.

Meg nem erősített információink szerint Bartha annak reményében indult el a választásokon, hogy valaki felkéri majd, hogy lépjen vissza, és ez ellenében Bartha sem jár majd rosszul anyagilag. Azt, hogy ez így történt-e, vagy van-e alapja a feltevésnek, nem tudjuk.