Vascsővel tört rá egy szegedi üzletre a férfi, olvasószemüvegeket és kozmetikumokat lopott

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a helybeli férfinak, aki a gyanú szerint múlt hónapban egy szálláshelyről, valamint egy vegyiáru-üzletből is ellopott különböző értékeket.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított idén február 18-án, egy szegedi vendégházból jogtalanul elvitt egy 60.000 Ft értékű LCD-televíziót, majd február 26-án egy vascsővel betörte egy belvárosi üzlet ajtajának üvegét, és a boltból különböző kozmetikai termékeket, illatszereket, valamint olvasószemüvegeket lopott el, mintegy 170.000 Ft értékben.

A kétrendbeli lopás vétsége miatt indult eljárásban a járási ügyészség a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta. A gyanúsítottat ugyanis a megalapozott gyanú tárgyát képező cselekményekhez hasonló bűncselekmény elkövetése miatt alig egy hónapja bocsátotta próbára a bíróság. Emellett vele szemben többrendbeli lopás miatt egy további büntetőeljárás is folyamatban van, melynek során a férfi letartóztatását is elrendelték, majd bűnügyi felügyelet hatálya alatt is állt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.