Vasárnap mennyben, szerdán a pokolban, kikapott a Pick Szeged

A német Flensburg fogadta Pick Szegedet a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti mérkőzésén, három nappal a párizsi meccs után.

A Flensburg kezdte a mérkőzést, és már az elején hatalmasat védett Mikler. Az ellentámadás után büntetőhöz jutottak a szegediek, de Sigurmannsson kihagyta. Majd a másik oldalt Johannessen szerzi a meccs első gólját egy kiváló átlövés után. A tizedik perc előtt hárommal húzott el a Pick, de sajnos ekkor volt utoljára, hogy vezettek.

Ezután több gól is született a kilences környékéről, amihez hozzá sem tudtak szagolni a vendégek. Mikler Roli percekig nem tudott védeni, amikor igen, akkor pedig hetest ítélt a bíró. Emellé kiállítással is sújtotta a vendégeket. Bánhidinél gyakorlatilag labda sem volt, annyira szorosan védekeztek a németek, amikor igen, akkor Buric védett.

A Flensburg szinte mindent belőtt. Mikler alig-alig tudta megállítani a labdákat, ötből négy lövés a kapuban kötött ki, a játékosok sem segítették a munkáját és a három kiállításra sem lett volna szüksége a szegedieknek.

A második félidő elején javult a lövőjáték, négy gólt is szerzett a Szeged, de a Flensburg mégis nyolcra növelte az előnyét. A nyolcadik perc végén már az ötödik két percet kapta a csapat és kilenc gólos hátrányba kerültek, ami a legnagyobb különbség volt a mérkőzésen.

Buric 35 százalékos védéshatékonysággal, néha negyven fölöttivel, őrizte a háromszoros német bajnok kapuját. Egyértelműen a mérkőzés hőse volt. Egy ponton még egy hangos nevetés is behallatszott a közvetítésbe, vélhetően egy német szurkoló virult Canellas-on, aki kapufát dobott százszázalékos ziccerben.

A Flensburg kettős emberhátrányban is játszhatott majd két percig, amit 1-1-es döntetlenre “nyertek”. A végén kicsit elszabadultak az indulatok, így a bírók szórták a kiállításokat, szám szerint 11-et a meccs során. 34-26 lett a vége, így sajnos nagy valószínűséggel marad a harmadik hely a szegediek számára a PSG és a Barcelona mögött. Utóbbival még egyszer játszik a Pick Szeged a Bajnokok Ligája csoportkör legvégén.

 

Nyitókép: nemzetisport.hu / Szabó Miklós