Vasárnap a Dugonics téren végeznek mintavételt a Szegedi Tudományegyetem munkatársai

2020. május 10-én, vasárnap 9 és 15 óra között a szegedi Dugonics téren várják mintavételre azokat, akik előzetesen levélben és adott esetben telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre – írja közleményében az egyetem.

Az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A minták 16,4 százalékát a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be a régióból, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből.

A május elsején indult 14 napos szűréssorozatban a Szegedi Tudományegyetemről 15 munkacsoport vesz részt, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek és rezidensek. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Hirdetés

Az egyetem mindenkit, aki értesítést kapott arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri mintavételi pontjára. A témában korábban Prof. Dr. Lengyel Csaba a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke nyilatkozott:

Mintegy 3000 koronavírus tesztet végez az SZTE az országos szűrővizsgálat részeként

A Szegedi Tudományegyetem is részt vesz abban az országos szűrővizsgálatban, amely több tízezer fő bevonásával, reprezentatív minta alapján zajlik. A vizsgál…