Vásárhelyi rackajuh-projekt: siker

Véget ért a Zöld Vásárhely Program kísérleti projektje Hódmezővásárhelyen. Ennek keretében egy 4200 m2-es terület kaszálását végezte el a város racka juhokkal. A projekt elsődleges eredményeit interaktív képeken illusztrálja a város.

Mint azt a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóközleményében írja, a projekt pozitív eredményeként értékelhető, hogy Nyugat-Európából több megkeresés is érkezett ottani gazdáktól, akik szeretnének a jövőben racka juhokat tenyészteni. Egy brit gazda például még a hónapban Magyarországra érkezik rackákat vásárolni. Emellett a város projektje felkeltette hazai és nemzetközi környezetvédelmi kutatók figyelmét is, akik felajánlották segítségüket a város számára további zöldfelület-kezelési kísérleti projektek létrehozására és lebonyolítására.

A vásárhelyi rackáknak ráadásul egy lelkes internetező saját blogot indított. A projekt szervezői a tapasztalatok értékelését követően választanak majd ki a folytatáshoz más városi területeket. Az állatokkal történő legeltetéses zöldfelület-kezelés egy nagyobb volumenű helyi projekt része, amelynek célja a város klímastratégiája alapján a település zöldfelület-kezelési módszereinek környezetbaráttá és költséghatékonnyá tétele, valamint a zöldfelületi rendszer fenntartható és klímaváltozás hatásaihoz alkalmazkodó fejlesztése.

JuxtaposeJS Embed

JuxtaposeJS Embed

JuxtaposeJS Embed

JuxtaposeJS Embed