Vasalódeszka-oltárral reagált a makói tesitanár ügyére egy pécsi lelkész

A pécsi evangélikus lelkész a képhez csak ennyit fűzött:

„- Nem mersz vasalódeszkás képet feltenni!

– Fogd meg a söröm!”

Ócsai Zoltán, a Pécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze a képpel kapcsolatban a hvg.hu-nak azt mondta, „mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, én csak az esetre reagáltam. Humor nélkül nem érdemes bármibe belefogni”. Azt is elmondta, hogy azért posztolt, mert tetszett neki a tanár videója, és nem szereti a vaskalapos megoldásokat. Ám semmilyen politikai vagy más ideológiát nem akart a bejegyzése mögé tenni.

„Ismerem az egyházunk vezetőit, tudom, hogy van humoruk” – válaszolta arra a kérdésre, hogy tart-e attól, hogy a kép miatt őt is retorziók érik majd.

A tesitanár ügyében egyébként Aáry-Tamás Lajos, az Oktatási jogok biztosa hivatalból azonnali vizsgálatot indított a tankerületi igazgató ellen, amiért emberi méltóságában sértették a vasalódeszkán oktató makói testneveléstanárt.

A tesitanár mellett közben egy online petíció is indult a Citizengo oldalán, amit szombat délutánig közel 25 ezren írtak alá.

Klebelsberg Központ közleménye szerint „a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él” – írják.

– Nem mersz vasalódeszkás képet feltenni!
– fogd meg a söröm!

Közzétette: Zoltán Ócsai – 2020. június 13., szombat

(via)

, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]