Varga Judit igazságügyi miniszter is megnézte Nemesi Pált

Varga Judit egy kampányrendezvény előtt tartott sajtótájékoztatót tegnap Szegeden. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta: A legfontosabb, hogy alkalmas jelölteket válasszanak a magyar emberek a települések élére. Igaza volt.

Varga Judit azt is elmondta, hogy a Fidesz alkalmas jelölteket állított Szegeden, akik képesek dinamikus együttműködésben dolgozni a kormánnyal. A kérdés, hogy miben, de a miniszter hozzátette, “az embereknek tudatosítaniuk kell magukban, mi volt 2010 előtt, például milyen anyagi helyzetben voltak az önkormányzatok. Mindezzel szemben a kormány elindította a Modern városok programot és a Magyar falu programot, jelentős fejlesztési forráshoz juttatva a településeket.”

A jól bejáratott, és ezer soron kipróbált “2010 előtt”-mantra után úgy fogalmazott, “Magyarországra hihetetlen mennyiségű külföldi befektetés érkezik, jó lenne, ha Szeged legalább az országos átlagnak megfelelően részesedne ebből.” A Gál Ferenc Főiskola dísztermében tartott fórumon a miniszter arra is felhívta a figyelmet, “hogy a kormány politikája a magyar emberek többségének szilárd véleményén alapul. Ennek a felhatalmazásnak a helyi szintű megerősítésére van szükség, ezért is fontos az önkormányzati választás.”

“Szörnyű azt látni, hogy az ellenzék arra akarja használni az önkormányzatokat, hogy a kormánnyal háborúzzon, ahelyett hogy fölvirágoztatná a településeket.”

Természetesen Nemesi Pál, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje is felszólalt az eseményen, a random generátor neki a gazdasági környezettel kapcsolatos témakört dobta: “Szeged a vidéki városok között a negyedik-ötödik pozícióba csúszott vissza, a cél, hogy újra az elsők közé kerüljön, például a bérek tekintetében” – mondta.

Elgondolása szerint számottevő bérnövekedés is elérhető, ha jelentős hozzáadott értéket teremtő befektetőket sikerül a városba vonzani. Ez azt jelenti, hogy a “jelenleg megszerezhető 300 ezer forint körüli fizetések ebben az esetben megközelíthetnék az 500 ezer forintot” – tette hozzá. (via MTI)

 

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI