Vámpírok a Kádár-korban – itt a Drakulics elvtárs első előzetese

Egy a 70-es évek Kádár-kori magyarországára tévedt vámpír történetét dolgozza fel az Isteni műszak rendezőjének, Bodzsár Márknak az új filmje, amelynek bemutatója októberben várható.

Eléggé találó összehozni ezt a két világot, ami analógiái révén elég sok áthallásra adhat okot, mondom ezt látatlanban. Viszont az tény, hogy a Drakulics elvtárs első előzetese már meg is érkezett.

DRAKULICS ELVTÁRS – Előzetes #1 (12E)

DRAKULICS ELVTÁRS – OKTÓBER 31-TŐL A MOZIKBAN! A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek. 70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele.

A történet szerint a titkosszolgálat le akarja buktatni ezt a nyugati jöttmentet, hogy megszerezzék tőle az örök élet titkát. A filmben feltűnik Nagy Zsolt, Nagy Ervin, Thuróczy Szabolcs és Walters Lili, de még Bödőcs Tibor is beugrik egy cameo erejéig.

Nyitókép: Youtube