Valaki négyszer beleszart a vásárhelyi fürdő medencéjébe

Rendszeresen ürít egy ismeretlen a hódmezővásárhelyi standfürdő melegvizes medencéjébe. A polgármester szerint sokan politikai támadást emlegetnek a városban.

„Nemcsak rendkívül gusztustalan és undort keltő, hanem az egészségre is veszélyes dolog, amit az az ember művel. Ahogy észleljük a dolgot, azonnal kiküldjük a medencéből a vendégeket, leengedjük a vizet és emelt szintű vegyszeres tisztítást végzünk, hogy a víz minősége az újratöltésnél az előírásoknak megfelelő legyen. A múlt héten például hétfőn, kedden, szerdán és vasárnap is megtörtént ez a dolog” – mesélte a Délmagyarországnak Katona Zsolt fürdővezető. Katona azt is elmondta a lapnak, hogy egy ilyen alkalommal 200 ezer forint megy kárba, ennyibe kerül ugyanis a medence leeresztése és újratöltése.

A medence. Fotó: Magyar Fürdőszövetség

Márki-Zay Péter polgármester élő videójában azt mondta, 2018-ban is történt már ilyen, és ahogyan most, úgy akkor is sokan a városvezetés és a kormány közötti ellentétekre vezették vissza a dolgot. Akkor úgy oldották meg a helyzetet, hogy kamerákkal figyelték a vizet, illetve a törzsvendégek is résen voltak. „A dolgozók és a nyári munkában foglalkoztatott diákok is figyelik, mi történik a medencében. A vezetőség részéről felmerült az is, hogy a vandalizmus és korrupció elleni rendelet hatálya alatt adjunk jutalmat a nyomravezetőnek. Ha meglesz a szégyenteljes dolgot elkövető illető, feljelentjük és bepereljük” zárta a témát Márki-Zay.