Vajon mit tesz a szegedi, ha lezárják az utcát, amin levágja a hazautat

Van Újszegeden egy utca, a Hársfa sétány, amiről írtunk is korábban, és aminek a közelében történt az is, hogy egyszer csak indokolatlanul kivágtak egy kisebb erdőt. Az utcát még 2017-ben építették, be is költöztek a lakók, azonban többen elkezdték használni olyanok is, akik nem ott élnek. Itt ugyanis tökéletesen el lehet kerülni a Thököly utca kaotikus szakaszát, ha az ember a Derkovits fasoron érkezik és például a Katalin utca felé menne tovább.

Na ezt elégelték meg elég hamar a lakók, és szépen kirakattak három raklapnyi viacolort az utca Hársfa utca felőli végére. Így ezentúl csak a Derkovits fasor felől lehetett megközelíteni a mindössze 17 házból álló kis Hársfa lakóparkot.

Csakhogy, ekkor jöttek a leleményes autósok, akik fogták, és egyszerűen megkerülték az egész akadályt a füvön, mintha az ott sem lenne. Zseniális megoldás! És itt szeretném megjegyezni, hogy a két útvonal (tehát a Thököly és a lezárt utca) pontosan ugyanolyan hosszú, tehát időben nem is rövidebb erre jönni, egyedül azért jobb itt, mert szebb a környezet és kevesebb az autó.

Kíváncsian várom a folytatást.

 

Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder