Üzletet nyit a Kárász utcán a Starbucks

Talán soha ennyire nem volt halott a szegedi belváros, mint manapság, ha a kávézókat, éttermeket, vagy egyáltalán bármilyen típusú üzletet nézünk. Míg a baloldali, az önkormányzat szekerét toló sajtó szerint jó a helyzet, hiszen rengeteg új étterem és kávézó nyílik, addig jobboldali médiumok a megüresedett üzleteket és a vendég nélkül a napon ácsorgó székseregeket mutatják be olvasóiknak. Az igazság valahol a kettő között van, de az biztos, hogy sehol sincs a belvárosi élet a 20-30 évvel ezelőttihez képest, bár azt hozzá kell tenni, hogy ez a jelenség nem csak Szegedre érvényes.

Most mégis újabb nyugati megalánc költözik be a szó szerint már csak sétálásra használt utcába, közvetlenül a Subway szendvicsező mellé, amit szintén az USA szült. A Starbucks első szegedi üzletét még 2017 decemberében nyitotta meg az Árkádban, ami egyébként az egész országban is az első vidéki kávézójuk volt. Előtte pedig egyszer a Hídivásár alatt a Széchenyi térre is kitelepültek, és már akkor lehetett hallani pletykákat arról, hogy hamarosan üzletük is lesz Szegeden. A hamarosan négy évig tartott ugyan, de úgy tűnik, hogy bevált, hiszen a most nyíló lesz a második helyük a városban.

Hirdetés
Hirdetés
A matricákat eléggé megkezdte az eső, de a „Hamarosan nyitunk” és az „Addig is találkozunk az Árkádban” feliratok lehetnek rajtuk. Fotók: Szűcs Dániel / Szegeder

Starbucks üzletek egyébként még mindig eléggé ritkásan vannak az országban, ezért is meglepő, hogy Szegeden már a másodikat nyitják. Egyedül Budapesten van viszonylag sok, 24, Debrecenben 2, és Székesfehérváron 1. Miskolcon vagy Pécsen például egyetlen egy sincs.

A Kárász utcán különben most nagyobb mozgás van nemzetközi láncokat tekintve: nemrég bezárt a 2017 augusztusában nyílt Costa Coffee, és arra is most derült fény, hogy a Kerek Perec volt üzletében Telekom nyílik.