Üres önkormányzati bérlakások értékesítése mellett döntöttek

Tíz darab, rossz állapotban lévő bérlakás eladásáról döntött szerda délelőtti ülésén a városi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága – írja a szeged.hu.

A döntést vita előzte meg, egyes bizottsági tagok szerint nem indokolt az IKV-s lakások eladása, az előterjesztés szerint viszont az ingatlanok felújításának költsége leghamarabb 15 év után térülne meg. A lakásokra licitálni lehet majd, amitől a meghirdetett négyzetméterár növekedését várják, ez a tapasztalatok alapján több mint 10 százalékos is lehet.

A döntés szerint tehát a Lengyel utcában, a Sóhordó utcában, a Jósika utcában, a Tábor utcában, a Damjanich utcában, a Pulcz utcában, a Török utcában, és a Londoni körúton egy-egy, a Párizsi körúton kettő önkormányzati bérlakásra lehet majd licitálni.

A Damjanich utcai épület, amelyben szintén van kijelölt lakás. Fotó: Google Maps

A közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága szerint profiltisztítás szempontjából érdemes lenne eladni az olyan vegyes tulajdonú épületekben lévő IKV-s lakásokat is, ahol csak 1-2 lakás az önkormányzaté, és az ezekből befolyó összegből megvásárolni olyan ingatlanokat, melyek többségében önkormányzati bérlakások szomszédságában találhatóak.