Ultramenő hőtérkép arról, merre bringáznak a szegediek

A Magyar Kerékpárosklubnak volt egy  programja a tavasszal Bringázz a Munkába! névvel. Ebben arra ösztönözték a városok lakóit, hogy járjanak többet biciklivel, főleg ha a munkahelyükre/ről mennek.

Egy csomóan részt vettek, és sokan egy alkalmazás segítségével még azt is megmutatták, hogy merre tekernek éppen, vagy hogy összesen mennyit mentek. Ez alapján lehet tudni, hogy a május 6. és 31. között tartó programban összesen 483 944 kilométert bicikliztek az emberek, ez azt jelenti, hogy

214-szer körbetekerték az országot.

Ez alatt persze kalóriákat is égettek, összesen 8 millió 642 ezret, ami több, mint 28 ezer mekis sajtburgerrel ér fel. De ami még fontosabb,  közel 77 ezer tonna szén-dioxid kibocsátását kerülték el .

A legtöbbet bringázó városok rangsora egyébként így fest:

  1. Budapest
  2. Szeged
  3. Debrecen
  4. Székesfehérvár
  5. Győr

Nincs egyébként semmi meglepő ebben, Szegeden eddig is kimagaslóan sokan bringáztak. Az viszont érdekes, hogy például Kiskundorozsmáról vagy Szőregről, két messzebb levő városrészből milyen sokan járnak be a városba két keréken. Ezeken túl népszerűbb útvonalak még a harmadik körút és sugárutak persze, de az Oskola és a Feketesas utcák is erősen igénybe vannak véve, bár ez a kettő lényegében a Kis- és Nagykörutat váltja ki, amik szinte teljesen bringamentesek. De szerepelnek még a nem kifejezetten munkába járós útvonalak, mint a Tisza bal oldalán (tehát térképen jobb), délre vezető töltés, vagy az Algyő alatt kanyargó olajos utak.

Még több infó és a többi város menő hőtérképe itt kattintható. |A szegedi hőtérképet nagyban itt éritek el.