Újhullámos halászcsárda nyílik a Tisza Gyöngyében

A 2017 nyarán, 16 év után újranyitott Tisza Gyöngyében nyílik meg szombaton a Szálka. Első ránézésre Szeged első fine dining halászcsárdájával állunk szemben, legalábbis nagyon úgy tűnik.

Az 1200 négyzetméteres üzlet a Szálka Halászcsárda és Rendezvényház nevet viseli majd, tulajdonosa pedig az a Rovó Richárd, aki több megyei vendéglátóipari helyet üzemeltet, úgymint a szegedi Kapocs Ételbár, de ő az Egy Ebéd Egy Esély alapítvány első embere is.

Rovó szerint azért jó a helyválasztás, mert így modern környezetben kóstolhatják majd az emberek a tradicionális ételeket. A munkálatokat egyébként még 2018 nyarán kezdték meg, a nyitás pedig várhatóan szombaton lesz. A hely loft dining halászcsárdaként titulálja magát, ami az üzlet étterem mivoltára és megjelenésére utalhat.

„Szeged legújabb halászcsárdája, mely a Tisza partján, a régi Tisza Gyöngye épületében várja kedves vendégeit. A nagy múltú tiszai fogások mind megtalálhatóak a kínálatunk között, a modern gasztronómia módszereivel elkészítve” – hirdetik magukat.

Már elérhető a Szálka étlapja is, eszerint tudjuk, milyen árakkal kell majd számolni. Lesznek menük (leves plusz főétel 3040-től 7440 forintig), és à la carte is. Egy ponty halászlé például 2700 forintba, egy tiszai vegyes 2800-ba kerül majd, de lesznek nem-halételek is, például báránypörkölt (4450 Ft), sztrapacska (1950 Ft), grillezett zöldségek (1750 Ft).

Fotó: Szálka Halászcsárda és Rendezvényház / Facebook

Nem nagy adagokat kell majd elképzelni, lévén nem is egy hagyományos csárda lesz a Szálka. Inkább a magasabb árú, de magas minőségű, különleges ételekre lehet majd számítani. Az árak első ránézésre elég húzósnak tűnnek, de ha a Szálka ilyen árszintekkel is képes lesz túlélni, akkor kijelenthetjük, hogy  megérkezett Szegedre az első fine dining halászcsárda .

 

Nyitókép: Szálka Halászcsárda és Rendezvényház / Facebook