Újabb rekord: 172-vel az 55-ös főűton

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében, Tolna és Csongrád-Csanád megye bevonásával valósult meg a mindhárom megyét – összesen 122 kilométer hosszan – átszelő 55-ös számú főút közlekedésrendészeti ellenőrzése. Az elmúlt időszak leggyorsabb (rögzített) hajtója is megvan, aki 172 (százhetvenkettő) kilométerórás sebességgel “közlekedett”.

A rendőrség beszámolójából kiderül, hogy a három megye egyenruhásai az illetékességi területükön áthaladó 55-ös számú főútvonal teljes hosszán június 24-én 09 óra és 15 óra között összehangolt, komplex közlekedésrendészeti akciót hajtottak végre.

Az ellenőrzés során a gépkocsizó és motoros rendőrök a főút közlekedésbiztonságának a javítását, valamint a közlekedési balesetek számának további csökkentését tűzték ki célul. Ennek érdekében fő feladatuk volt az “agresszív” gyorshajtók kiszűrése, az ittas és bódult állapotban járművet vezetők eljárás alá vonása, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztókkal szembeni fellépés volt.

Az akció ideje alatt a három megye szolgálatban lévő állomány összesen 168 járművet, azok vezetőit és utasait vonta ellenőrzés alá, melyből 147 esetben volt szükség szabályszegés elkövetése miatt intézkedésre.

Fotók: police.hu
, ENT_QUOTES)?>" title_text="" order_type="social" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="2" ]