Új kézicsarnokot kap 60. születésnapjára a szegedi kézilabda

A mai napon helyezték el ünnepélyes keretek között, a volt városi stadion helyén azt az alapkövet, amely a 2021-re megépülő új, szegedi kézilabdastadion építési munkálatainak megkezdését jelzi.

Mivel a projektet a kormány is támogatja, a megnyitón beszédet mondott Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Velük együtt Mikler Roland, a MOL-PICK Szeged válogatott játékosa helyezte el a stadion megépítésének kezdetét jelző alapkövet.

Bartók Csaba beszédében úgy fogalmazott, hogy Szeged jó úton halad afelé, hogy Magyarország egyik „sportfővárosa” legyen. Ennek kapcsán példaként hozta fel, a jelenleg szintén az Etelka soron épülő új sportuszodát, a Szent Gellért Fórumot és a felújítás előtt álló SZVESE pályát. A megnyitón elmondták, hogy az immáron hatvan éves szegedi kézilabdázást a rajongók és szurkolók hamarosan az újszegedi sportcsarnok korlátai nélkül élvezhetik.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

A csarnokot a West Hungária Bau Kft. kivitelezésében kezdi majd meg építési munkálatait. A Délmagyar kérdésére Hajós Tibor tervező elmondta, hogy a bontási munkálatokat követően februárban indulhat az alapozás. A csarnok látványterveiről korábban már írtuk, az itt található.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder