Új kampányfilmeket készített az Országos Mentőszolgálat

Forrás: Youtube

Új kampányfilmet is készített az Országos Mentőszolgálat. Van amelyik a biztonsági öv használatára és a vezetés közbeni telefonálás veszélyeire hívja fel a figyelmet, egy másik pedig azt mutatja be, hogyan akadályozzák a betegmozgatást a lépcsőházban hagyott tárgyak.

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában elmondta, reméli, hogy a mostani két kampány is eléri célját, csak úgy mint a korábbi “segítsdamentőket”-sorozat.

Az új filmek közül a személyes kedvencem az, amikor Németh Kristóf visszatér a gazdagréti lakótelepre, de Mágenheim doktor cameójára sajnos hiába vártam:

OMSZédok: „Vezetés közben mindig kösd be magad és felejtsd el a mobiltelefonodat!”

A tavaly nagy sikerrel zajlott „szuperhősös” kampányunk után most az emlékezetes Szomszédok tévésorozat köntösében hívjuk fel a figyelmet fontos, életmentő témákra. A kisfilmek az interneten és társadalmi célú hirdetésként a televízióban is láthatóak lesznek, reméljük hogy ezzel is segíteni tudjuk az életmentést! #mentők #veddészreamentőt

A főigazgató beszélt arról, hogy az utóbbi években nőtt a mentősök megbecsültsége: egy tavalyi lakossági felmérés során 80 százalékos lett bizalmi indexük. A közvélemény-kutatást szeretnék megismételni és elérni a 90 százalékos elismertséget a lakosság körében – mondta.

Ebben ezek a kampányfilmek is segítenek, hiszen a színészek mellett mentődolgozók is szerepelnek a filmekben, de a nagyobb ismertség miatt indították el a Nyitott mentőállomások és a Hősképzés elnevezésű programjaikat is – jegyezte meg. (via MTI)