Úgy feldúlta a vihar a vadasparkot, hogy be kellett zárniuk egy napra

A vadasparkot sem kímélte a hétfői vihar. Az állatkertben bár sem személyi sérülés nem történt, sem állatok nem sérültek meg, azért keletkeztek kisebb-nagyobb károk.

Az ország legifjabb állatkertjében tetemes károk keletkeztek, derül ki közleményükből, melyhez fényképeket is csatoltak. „Az állatokat az orkán közeledtével azonnal elzárták az állatkert munkatársai – a gyors reagálásukra nagy szükség volt, olyan erővel és hirtelenséggel csapott le a vihar. A látogatók be tudtak húzódni fedél alá a legnehezebb percekben, és igyekeztük segíteni azok kijutását, akik „bennragadtak” – többek között egy kerekesszékes látogatónk szorult segítségünkre a járdákat eltorlaszoló fatörzsek kikerülésében”  -írják.

A közlemény szerint olyannyira megbénult a park, hogy kedden ki sem tudtak nyitni. Faáldozatok vannak, de épület egy sem sérült meg. „Azt tapasztaltuk, hogy számos egészséges fa dőlt ki vagy tört ketté, de szerencsére használhatatlanná egy létesítményünk sem vált. Mindenesetre egy nap szükséges arra, hogy újra biztonságossá tegyük az állatkertet, hogy mielőbb újra kiengedhessük az állatainkat a kifutóikba és persze fogadni tudjuk a vendégeinket.” Ez azóta meg is történt, szerdán újból kinyitott a park, munkák azonban még vannak hátra.

Fotók: Endrédi Lajos / Szegedi Vadaspark