Tram-train: idénre elkészülnek a vágányok

181004_dt_7373

Bőszen épül a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasút-villamos építése. A Magyar Építők megvizsgálta a beruházást, illetve annak munkafolyamatainak jelenlegi állását.

Hirdetés
Hirdetés

A jelentés szerint Algyő és Hódmezővásárhelyi népkert állomások között már befejezték a belső munkálatokat, utóbbi állomáson pedig a kábelezés, illetve a villany- és klímaberendezések telepítése folyik. A köztes Kopáncson épp az aknaépítés folyik.

A szegedi Rókus állomás és Hmvhely-Népkert között a második vágány alépítményeit készítik elő, az algyői Tisza-hídnál pedig már a biztosítóberendezést tervezik hamarosan.

 

181004_dt_7400
Az algyői Tisza-híd 2018 október 4-én. Fotó: Dernovics Tamás / Magyar Építők

Ha minden jól megy még az idén elkészül a vágányépítés Csongrád megye két legnagyobb városa között, ezt követően pedig újra megindulhatnak a MÁV vonatai Szeged és Békéscsaba között. Addig továbbra is vonatpótló buszok járnak majd.

A szegedi szakaszon februárra már nagyjából minden elkészült, Rókus vasútállomás előtt úgy alakították át a hálózatot, hogy lassan el is felejtik az emberek, hogyan nézett ki korábban. Hódmezővásárhely belső területein, ahol villamosként járnak majd a hibrid szerelvények, nemrégiben jártunk, ott készült fényképeinket ide kattintva nézhetitek meg.

 

Nyitókép: Dernovics Tamás / Magyar Építők