Törölheti a MÁV a gyorsított IC-ket a szegedi vonalról

Április 5-ével visszaállíthatja a MÁV a szegedi vasútvonalon december 15-ével bevezetett változtatások egy részét, tudatták (többek között) a Szegederrel vasutas források.

A következő hónap első vasárnapján életbe lépő módosítás szerint törlésre kerülhetnek a gyorsított, un. “nonstop” InterCity-vonatok, ezek helyett a továbbiakban a már megszokott hibrid-IC-k járnak majd: azaz gyorsvonati és InterCity-kocsikkal egyaránt felvértezett szerelvények, minden órában ugyanakkor indulva mind a fővárosból, mind Szegedről. Ebben a tekintetben tehát

visszaáll minden a december 15. előtti állapotra.

Illetve nem minden: a hetente egyszer közlekedő Televonat értesüléseink szerint marad, de más időpontban, később indul majd. Arról nem tudni, hogy a büfékocsis szolgáltatással mi lesz.

Forrásunk elmondása szerint már készül a sajtóközlemény a minisztériumban.

A Televonatok maradnak, de néhány órával később, (vasárnap) este 5-6 óra körül indulnak majd Szegedről. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Hogy maradnak-e a büfékocsik, illetve hogy valóban igazak-e a hírek, nem tudni még 100%-ra, kerestük a vasúttársaságot levélben, írunk ha válasz érkezett.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder