Toroczkai: nem kívánunk együttműködni sem a Fidesszel, sem az elvtelenül egyesült balliberális ellenzékkel

Toroczkai László hétfőn Szegeden tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, olyan jól halad az ajánlások gyűjtése, nagy esély van arra, hogy az ország minden megyéjében listát állítson a Mi Hazánk Mozgalom.

A politikus a Csongrád megyei ajánlóívek leadása előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Fejér és Baranya megyében már az ajánlások ellenőrzése is megtörtént, nyilvántartásba vették a párt listáját. „Az elmúlt harminc év politikusai, legutóbb a Vona Gábor által vezetett Jobbik is olyannyira elárulta választóit és egyben aktivistáit, hogy rendkívül nehéz a mai fásult politikai környezetben új politikai mozgalmat felépíteni” – jelentette ki. „A Mi Hazánk Mozgalom nem kap állami támogatást, kizárólag saját aktivistáira tud támaszkodni” – mondta Toroczkai, hozzátéve, hogy a párt elnöksége, így ő maga is részt vett az aláírások gyűjtésében. A párt aktivistái Csongrád megyében is a szükségesnél jóval több ajánlást gyűjtöttek össze – tudatta a pártelnök.

Toroczkai László – aki 2010 óta tagja a Csongrád megyei közgyűlésnek – hangsúlyozta, szeretné a megkezdett munkát folytatni. A politikus úgy fogalmazott, a Jobbik korábbi frakciója – amelynek tagja volt – tulajdonképpen megszűnt, és a balliberális tábor, az MSZP, a DK, a Momentum pártjai közé olvadt.

A Mi Hazánk szeretné azt a következetes, megalkuvásoktól mentes harmadik utat tovább képviselni Csongrád megyében is, amely sem a Fidesszel, sem az elvtelenül egyesült balliberális ellenzékkel nem kíván együttműködni – hangsúlyozta a pártelnök. (via MTI)