Tölteni való paprikát csempészett, lebukott

Különösen jelentős mennyiségű termény birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 53 éves koszovói férfival szemben – írja a police.hu.

A férfi egy koszovói honosságú busszal október 17-én, nem sokkal hajnali fél 5 után jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A vámvizsgálatot végző pénzügyőrök az autóbusz csomagterében 9 darab fehér színű zsákban, vákuumos és fóliás csomagolásban levő bruttó 23 320 gramm kábítószergyanús növényi törmelék (ezek feketeértéke úgy 58 millió forint) közé rejtve több tucat kilogramm zöldpaprikát találtak. Ezeket a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság készenléti szolgálata lefoglalta. Az elsődleges szakértői vélemény alapján a vizsgált anyag tölteni valónak minősül. A lefoglalt paprika feketepiaci értéke meghaladhatja a több tízezer forintot.

A terhelt őrizetbe vételét követően, az eljárást a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságtól átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi osztálya. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását.

Fotók: police.hu