Tisztújító taggyűlést tartott a Csongrád megyei Párbeszéd

Január 25.-én, szombaton tartotta a Párbeszéd Csongrád megyei szervezete tisztújító taggyűlését – írja közleményében a párt Csongrád megyei szervezete.

Megyei elnöknek Tóth Sándort, alelnököknek Ónozóné Madarász Évát és Varga Róbertet választották. Kovács Tamás Alsóvárosi képviselő pedig továbbra is a szegedi szervezet elnöke maradt.

„Ezúton is köszönjük azt az erőt adó támogatást, amelyet a választáson a többi ellenzéki párttal és civil szervezettel közösen kaptunk, hiszen ezáltal őrizhettük meg Szeged és Szentes szabadságát, kiegészülve a megye második legnagyobb városával, Hódmezővásárhellyel” – írja közleményében a párt Csongrád megyei szervezete.

A Párbeszéd szerint a megyében minden szervezet megértette, hogy nem azt kell nézni, ki honnan érkezett és mi a világnézete, hanem azt, hogy mit tesz szeretett városáért, közösségéért, ezért a választók jogosan várják el, hogy a célokat közösen, együtt valósítsák meg.

„Zöld baloldali pártként továbbra is nagy súlyt fogunk fektetni a környezet és klímavédelmi megoldások kidolgozására, ezért örülünk, hogy Szeged a távfűtési rendszerét geotermikus alapokra helyezi. Szorgalmazni fogjuk, hogy a város körül olyan véderdő létesüljön, amely tovább csökkenti a szálló por koncentrációját, ezáltal javítva a város levegőjét” – fogalmaz a közlemény.

A párt tervei között szerepel, hogy azt a célkitűzést, miszerint Szeged a legzöldebb magyar város kíván lenni az egész megyére kiterjesszék, „mert ez eredményezhet érezhető javulást környezetünkben. Számítunk szimpatizánsaink és a lakosság tenni akaró tagjainak további együttműködésére. Gondolkodjunk globálisan és cselekedjünk lokálisan” – zárja sorait a párt Csongrád megyei szervezete.