Tisztújítás és „zöldrendszám” – merre tovább szegedi Jobbik?

Tóth Péter átadta elnöki pozícióját Komjáti Zoltán Gábornak, de Csongrád megyei elnöki pozícióját megtartotta. Sajtótájékoztatón jártunk a párt Püspök utcai irodájában, ahol vállalatoknak zöld rendszámok után járó kedvezményes parkolásról volt szó.

A szegedi Jobbik az október 13-i önkormányzati választások után először tartott sajtótájékoztatót. Ezen a párt újonnan megválasztott helyi elnöke, Komjáti Zoltán Gábor, a tisztújítás részleteibe és a szervezet közeljövőben várható működésébe, terveibe adott betekintést a Szegedernek.

A tisztújítást követően, a szegedi jobbik az alábbi négy alelnökkel folynak a továbbiakban:

  • Simon-Fiala Donát önkormányzati képviselő,
  • Csíkos Donát gazdaságért feleős alelnök,
  • Nagy Bettina külkapcsolati ügyekért felelős alelnök
  • Mandász Krisztina szociális ügyekért felelős alelnök.

A sajtótájékoztatón Komjáti Zoltán elmondta, hogy a szegedi Jobbik szervezete úgy látja, hogy a környezettudatosság a társadalom minden rétegébe beágyazódott. Hozzátette, hogy ezen folyamat a cégeket is környezettudatos innovációkra ösztönzi, kényszeríti.  A párt helyi szervezetének az a javaslata, hogy a szegedi illetőségű cégeket segítse ebben a fejlődésben, ez irányú fejlesztésekben. Ennek nyomán realizálná a párt azon vízióját, hogy a lakossági kedvezményeknek megfelelő árú kedvezményeket kapjanak az éves parkolóbérlet árából a helyi vállalatok is, de csak zöld rendszámos autóik után. A Jobbik helyi elnöke elmondta, hogy a jelenleg kidolgozás alatt álló programjuk nem a luxusautók parkolását, hanem a környezettudatos változásokat segítené és a cégeket is erre ösztönözné.

Ezzel kapcsolatban az önkormányzat Zöld Város Programért felelős tanácsnokát, Mihálik Edvint, illetve az SZKT-t fogják felkérni, hogy hatástanulmány elkészítésével biztosítsanak alapot a későbbi tervek kidolgozásához. A hatástanulmány és az előkészületek célja az, hogy mind a Zöld Város programmal, mind a kormány által kezdeményezett Jedlik Ányos Programmal összehangolhatóan lehessen megvalósítani a zöld rendszámos vállalati gépjárművekre és azok parkolására vonatkozó későbbi tervezetet, illetve esetleges előterjesztést.

 

Nyitókép: Szűcs Dániel / Szegeder