Tiborcz István üzlettársa építheti a 32 milliárdos szegedi kézicsarnokot

32 milliárd forintért Tiborcz István, Orbán Viktor vejének üzlettársa, Paár Attila a legesélyesebb arra, hogy cége felépítse a szegedi kézilabda csarnokot.

A versenyre három céget hívott meg a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., ezek ajánlatai 32 és 39 milliárd között mozognak. A csarnok építésére más nem jelentkezhetett, csak akit meghívtak:

  • LAKI Épületszobrász Zrt.:  38 948 206 886 Ft,
  • VEMÉV-SZER Építő – és Szerelőipari Kft.:  33 752 059 911 Ft,
  • West Hungária Bau Építőipari Szolgáltató Kft.: 32 168 217 227 Ft.

A legalacsonyabb ajánlatot tevő West Hungária Bau (WHB) Paár Attila győri milliárdos érdekeltségébe tartozik, ő egyébként is gyakran nyer állami tendereken, de Szegeden sem ismeretlen a neve. A WHB építi ugyanis az Etelka sori uszodát is, amelyet eredetileg 4 milliárdból építettek volna fel, de időközben megdrágult, jelenleg úgy tűnik, hogy 16 milliárdba fog kerülni.

A szegedi csarnokot egyébként a szlovákokkal közösen rendezendő kézilabda-EB-re építik, Magyarországon még Tatabányán és Budapesten is épül csarnok, utóbbit pont az a Market Építő Zrt. vitelezi ki, ami az új szegedi stadiont is építette, 9,3 milliárd forintos tervezett költség helyett 12,7 milliárdért. De maga az EB sem bír magával, eredetileg 15 milliárd forintra becsülték a költségeit, újabban azonban már 150 felett tartanak. (24.hu)